NL / EN
Laatst bijgewerkt op 27-3-2023

Werelden ontwaken

November 2022

Zeven schrijvers, zeven werelden, één reis.

De verhalenbundel Werelden ontwaken is een samenwerkingsproject van zeven fantasy- en sciencefictionschrijvers, waarin we een voorproefje geven van de werelden waarin toekomstige boeken zich afspelen. Van mij bevat het boek de novelle Winterwaker, het eerste van mijn verhalen uit Mennistriam dat voor iedereen te lezen is!

De andere schrijvers zijn Antoni Dol, Heleen van den Hooven, Marieke Frankema, Mariëlle Douma, Robin Rozendal en Tom Kruijsen. Afgezien van een redactieronde door redacteur Sarah de Waard hebben we het produceren en publiceren van het boek volledig zelf aangepakt. Zo is de omslagillustratie gemaakt door Robin Rozendal, verzorgde Antoni Dol het ontwerp van buiten- en binnenkant, en coördineerde ik de online promotie, naast nog vele andere kleine en grote taken die binnen de groep werden verdeeld.

Alles over Werelden ontwaken, inclusief hoe je het boek kunt bemachtigen, is te vinden op www.wereldenontwaken.nl.

Winterwaker

Winterwaker is een mysterieverhaal met fantasiewezens in de hoofdrol:

De koudbloedige schubbelingen brengen de winter grotendeels slapend door, op kleine ploegen van ‘winterwakers’ na. Voor één keer mag Steenkop een winterwake meedraaien, een rol die volgens de tradities niet voor hem is weggelegd. Hij is vastbesloten om te bewijzen dat dit is waar hij thuishoort. Wanneer twee wakers spoorloos verdwijnen in de vrieskou, staat er ineens meer op het spel dan zijn gevecht om zijn identiteit.

Nieuwsgierig? Het begin van het verhaal is hier te lezen.

Recensies

‘[Deze bundel bewijst] de kracht van samenwerking: verhalen van hoge kwaliteit in een verzorgd en mooi vormgegeven boek.’ – Sigrid Lensink-Damen op Fantasize

‘Alle auteurs zijn ervaren, en dat merk je. Soepele schrijfstijlen, personages zijn verre van eendimensionaal en natuurgetrouw. [...] De schubbelingen, hun levenswijze en de sfeer van het verhaal zijn dermate goed neergezet, dat je bijna hun wereld kunt ruiken.’ – Roos Poppelaars op Hebban

‘[In Winterwaker] voel je de kou, zie je de duisternis en ervaar je de angst voor de veel grotere mensen. Maar vooral vond ik de wereldbouw hier heel mooi – de gestratificeerde maatschappij van de schubbelingen, en hoe ze met warmtevesten de kou trotseren.’ – Johan Klein Haneveld op Hebban

‘Als lezer krijg je honderd procent mee hoe zeer [de hoofdpersoon van Winterwaker] zich wil bewijzen en zich met hart en ziel verzet tegen de rol die hem opgelegd is.’ – Connie Flipse op Connie’s Boekenblog

‘Wat een heerlijk beeld over dit ondanks de winter warme volkje en de intrigerende persoonlijke strijd. De spanning was te snijden, dus het verhaal vloog voorbij. [...] Dat de Nederlandse fantasy nog wat te wachten staat is me wel helder na het lezen van deze verhalenbundel.’ – Arne Tump op Hebban

Alle verhalen

Klopjacht – Tom Kruijsen

Een necromantiër moet een brug slaan tussen duistere gebeurtenissen uit heden en verleden in zijn jacht op een klopgeest die de universiteit teistert.

De huilende stad – Robin Rozendal

Een vluchteling volgt de moordenaar van haar ouders naar de levende stad Zagrabe, maar de stad bemoeit zich met haar wraakplannen.

Federica’s metamorfose – Antoni Dol

Een wetenschapper manipuleert reusachtige plastic-etende rupsen om de problemen met plastic afval op te lossen, maar nu is ze verantwoordelijk voor alle gevolgen.

Zeesteen – Heleen van den Hooven

Een kapitein krijgt de opdracht om een aangespoelde zeesteen naar nieuw land te brengen, maar een inktvloek dwarsboomt haar missie.

Duizend doden – Marieke Frankema

Een scepticus moet zijn ideeën over de realiteit loslaten om zijn grote liefde terug te vinden in de enige plaats waar ze nog bestaat: het verleden.

Faylars transformatie – Mariëlle Douma

Een rokkenjager is op zoek naar de oorsprong van de vreemde tekens op zijn huid wanneer hij als een blok valt voor zijn droomvrouw... een draak.

Winterwaker – Anna Mattaar

Een schubbeling krijgt de kans om te bewijzen dat hij is wie hij zich diep vanbinnen voelt… als hij tenminste de ijskoude winternacht overleeft.

Links

Officiële websiteDirect bestellenKoboKindleGoodreadsHebban

Gerelateerd nieuws:

8-11-2023 - Interview op Out Of This World
25-11-2022 - ‘Werelden ontwaken’ verkrijgbaar
9-11-2022 - Voorverkoop Werelden ontwaken