NL / EN
Laatst bijgewerkt op 3-6-2019

Thaoryn

Draken zijn uitgestorven, dat weet iedereen. Toch heeft heel Rukasvoorde gezien hoe de zwervende zwaardvechtster Thaoryn een zwarte draak versloeg. Het maakt bijna haar vreemde uiterlijk en onvrouwelijke beroep goed – tot er gaten vallen in haar verhaal en ze geen andere keus heeft dan te vluchten.

Hoezeer ze het verpest heeft, blijkt echter pas als een tovenaar haar grootste geheim misbruikt om haar voor zijn karretje te spannen. In haar pogingen om van hem af te komen, raakt ze steeds verder verstrikt in een conflict waarin ze het zich niet kan veroorloven om ook maar iemand te vertrouwen.

***

‘Thaoryn’ is de werktitel van een verhaal waarvoor het eerste idee meer dan tien jaar geleden ontstond, en dat een aantal romans zal beslaan. Het is een verhaal over een vrouw op zoek naar haar afkomst en naar haar plaats in een vijandige wereld.

Met Thaoryn ontstond ook het land Mennistriam, en uit Mennistriam ontstonden andere personages en verhalen. Op dit moment ligt mijn focus bij enkele van die andere verhalen, waarbij ik op de achtergrond verder blijf werken aan de solide basis waarop ik straks Thaoryns verhaal zal kunnen afmaken.

Klik hier om het begin van het eerste hoofdstuk te lezen.

De draak uit de illustratie komt van www.madetobeunique.com.

Gerelateerd nieuws:

28-4-2020 - Mennistriam op Facebook
17-12-2018 - Lees Thaoryn in het Engels
29-3-2017 - Pagina Thaoryn vernieuwd
4-8-2016 - Thaoryn: schrijfupdate