NL / EN
Laatst bijgewerkt op 1-7-2019

Over mij

Bij mij draait alles om verhalen, of ik ze nou zelf schrijf of anderen help om hun verhaal zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Ik ben…

Schrijver

Ik begon met verhalen schrijven zodra ik doorhad hoe letters werkten, en ben er sindsdien nooit mee opgehouden. Altijd zoek ik naar levensechte karakters en verrassende wendingen, vaak in een wereld die niet (helemaal) op de onze lijkt. Van tijd tot tijd schrijf ik als deel van een groter project fictieve documenten, waarbij ik de stijl van bijvoorbeeld een 19e-eeuwse brief of officieel rapport imiteer. Ook heb ik een tijdje blogs en artikelen geschreven, met name over fictie schrijven.

Redacteur

Het begon in mijn middelbareschooltijd, toen ik een website voor beginnende schrijvers oprichtte en zowel vrienden als onbekenden trouw voorzag van feedback op hun verhalen. Inmiddels heb ik de opleiding Redactie aan de Schrijversacademie voltooid en als freelance redacteur meerdere boeken geredigeerd. Naast mijn taalfoutenallergie blijkt ook een kritische blik op zaken als verhaalstructuur en spanningsboog goed van pas te komen.

Game designer

De verhalen waren er altijd al, maar door mijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Bachelor of Art and Technology), ben ik de vele manieren gaan zien waarop interactie met het publiek een verhaal kan verrijken. Ik kijk met een schrijversblik naar games, altijd gericht op de beste manier om het verhaal te vertellen, en met een gamedesignersblik naar verhalen: hoe wil ik de lezer door de verhaalwereld leiden, en hoe krijg ik dat voor elkaar?

Duizendpoot

Grafische vormgeving, (web)programmeren, tekenen, 3D-modelleren… Ik heb een goedgevulde gereedschapskist om verhalen mee tot leven te brengen. In het verleden stond een van deze vaardigheden nog wel eens op de voorgrond als ik aan een project meewerkte. Inmiddels ben ik meer gespecialiseerd, maar het blijkt erg handig om soms op een ander vlak een steentje bij te kunnen dragen – en mijn eigenzinnige website van de grond af op te kunnen bouwen.


Meer weten? De rest van deze site geeft een indruk hoe dit er allemaal in de praktijk uit kan zien. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen.