NL / EN
Laatst bijgewerkt op 13-8-2022

Over mij


Foto door Riske de Vries

Bij mij draait alles om verhalen, of ik ze nou zelf schrijf of anderen help om hun verhaal zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Ik ben…

Schrijver

Ik begon met verhalen schrijven zodra ik doorhad hoe letters werkten en ben er sindsdien nooit mee opgehouden. Fantasiewerelden hebben daarbij altijd een belangrijke rol gespeeld, maar hoe meer ik mijn schrijfstem ontwikkel, hoe meer de nadruk komt te liggen op de persoonlijke worstelingen van personages die binnen zo’n wereld niet goed in de bestaande hokjes passen.

Naast mijn eigen verhalen schrijf ik ook regelmatig artikelen over schrijven en heb ik fictieve documenten en andere teksten geschreven voor diverse projecten, waaronder LARPs en een game.

Schrijfcoach

Op mijn eigen schrijfreis leerde ik hoe gigantisch de verschillen tussen schrijversbreinen zijn en dat wat voor de één geweldig werkt, de ander zal blokkeren: reden om andere schrijvers te willen helpen om hun eigen, unieke schrijfproces te vinden. Na een opleiding Redactie aan de Schrijversacademie en een aantal opdrachten als freelance redacteur startte ik in 2021 als schrijfcoach mijn eigen bedrijf Fictera. Met zowel persoonlijke feedback en coaching als een scala aan gratis hulpmiddelen wil ik schrijvers handvatten en ondersteuning bieden om de verhalen in hun hoofd tot leven te brengen op papier.

Gameschrijver

Mijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Bachelor of Art and Technology) leerde me de vele manieren herkennen waarop interactie met het publiek een verhaal kan verrijken. Ik kijk met een schrijversblik naar games, altijd gericht op de beste manier om het verhaal te vertellen, en met een gamedesignersblik naar verhalen: hoe wil ik de lezer door de verhaalwereld leiden, en hoe krijg ik dat voor elkaar?

Creatieveling

Ik ben áltijd bezig met dingen maken en heb mezelf naast schrijven een goedgevulde gereedschapskist aan creatieve vaardigheden toegeëigend: grafische vormgeving, (web)programmeren, tekenen, muziek (piano, trombone en saxofoon), papieren modelbouw, haken… Het schrijven blijft op de voorgrond in mijn professionele ontwikkeling, maar ik maak dankbaar gebruik van mijn andere vaardigheden om mijn eigen websites te bouwen, verhalen te illustreren, en wat er ook maar nodig is voor een project.


Meer weten? De rest van deze site geeft een indruk van waar dit in het verleden allemaal al toe geleid heeft. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen.