NL / EN

Nieuws over Mennistriam

13-8-2022 17:08

Het is lang geleden dat ik deze website goed heb bijgewerkt, en in de tussentijd is er natuurlijk veel gebeurd – niet in het minst de start van Fictera. Ik heb de pagina over mij herzien met een nieuwe foto en een aangepaste tekst, zodat hij weer klopt met wie ik ben en wat ik doe. Het zal wel niet de laatste keer zijn!


Een stukje van de huidige kaart van Mennistriam, die nog vaak aangevuld en bijgewerkt zal worden.

Ook in mijn schrijfprojecten zijn er volop ontwikkelingen. Wat eerst ‘waarschijnlijk een kort verhaal’ zou worden over een schubbeling in de kou, is nu een vrijwel voltooide novelle die publicatie nadert in een fantastische bundel getiteld Werelden ontwaken. Daarover later meer! De novelle, Winterwaker, speelt zich af in dezelfde wereld als mijn geplande fantasyserie, en ook die wereld blijft zich ontwikkelen. De pagina Verhalen uit Mennistriam was dus ook nodig toe aan een update. Je leest daar nu onder andere een nieuwe, hopelijk nog intrigerendere beschrijving van de setting en wat voorproefjes van nieuwe verhalen die wachten tot ik een keer tijd voor ze heb…

Ik heb getwijfeld of ik de pagina over Thaoryn wilde houden, de werktitel en naam van de hoofdpersoon van de fantasyserie. Maar ook die was hopeloos verouderd, zowel de beschrijving als het verhaalfragment waarvan ik inmiddels weet dat het in de nieuwe versie niet meer op die manier zal voorkomen. Ik heb de pagina dus verwijderd (of eigenlijk onzichtbaar gemaakt, want als oudste pagina in de database voelde verwijderen te definitief) en links doorverwezen naar de Mennistriam-pagina. Op die manier hoef ik maar één pagina over dit continu evoluerende project bij te houden.

Minder informatie over Thaoryn dus, maar wél iets nieuws. In de oude versie zat een bepaalde plottwist aan het einde van hoofdstuk twee die ik niet wilde verraden. Wat de hoofdpersoon kan is echter zo’n integraal deel van de hele serie, in de nieuwe versie misschien nog wel sterker dan in de oude, dat het simpelweg op de flaptekst moet. Iedereen die ook maar iets van het verhaal weet, heeft allang door waar ik het over heb, maar voor het geval er anderen meelezen, presenteer ik bij deze een nieuwe mini-pitch voor het eerste boek van de serie:

Een zwaardvechtster die in een draak kan veranderen vreest zichzelf te verliezen aan die duistere kant, helemaal wanneer een magiër haar voor zijn karretje spant.

Nu Winterwaker zo goed als af is, begint Thaoryn eindelijk weer op de voorgrond te komen. Na veel wereldbouwen en met grote lijnen puzzelen werk ik nu aan een concrete outline voor de eerste hoofdstukken, die ik binnenkort hoop te gaan schrijven! Nieuws over al deze verhalen verschijnt (uiteindelijk) natuurlijk op de website, maar wie op de hoogte wil blijven, kan beter mijn Facebookpagina in de gaten houden. Dit was de pagina voor ‘verhalen uit Mennistriam’, maar is nu mijn algemene auteurspagina geworden onder een nieuwe naam: ‘Anna Mattaar schrijft’.

Dat was het voor nu! Ik heb nog een hele waslijst aan broodnodige toevoegingen en aanpassingen aan de website, dus hopelijk binnenkort weer een update.

Nieuwsarchief