NL / EN

Redactieopleiding afgerond!

9-4-2019 16:20

Geslaagd! Afgelopen weekend was de laatste bijeenkomst van mijn opleiding tot redacteur aan de Schrijversacademie. Ik begon daar zo’n twee jaar geleden aan de basisopleiding, om halverwege vorig jaar door te stromen naar de redactiespecialisatie. Na maanden van teksten redigeren, verhalen beoordelen, leesrapporten maken en flapteksten schrijven, kon ik zaterdag mijn certificaat in ontvangst nemen.

Ook vóór de specialisatie begon had ik al wat gesnuffeld aan het redactievak, zowel in theorie als praktijk, maar het was ontzettend leerzaam om dat alles (en meer) op een rijtje te kunnen zetten, redactievaardigheden te oefenen, en feedback te krijgen op mijn werk. Natuurlijk met dank aan mijn fijne docent en klasgenoten!

Wat is nu de volgende stap? De komende tijd doe ik het nog even rustig aan, om de laatste restjes burnout uit mijn systeem te krijgen. Ik wil een novelle afmaken en publiceren en ondertussen mijn website bijwerken met het oog op toekomstig redactiewerk. Over werk gesproken – niet eens al te lang na mijn bericht over Herald in oktober, kreeg Wispfire de financiën rond om het spel af te maken, dus ik ben alweer regelmatig in Utrecht te vinden om delen van het verhaal door te spreken. Wacht, zei ik ‘rustig’?

Ik geniet ervan om weer met van alles aan de slag te kunnen en het komt steeds minder voor dat ik echt even een stapje terug moet doen. Nu de mijlpaal van de Schrijversacademie gehaald is, ben ik ook van plan om wat vaker updates online te zetten over waar ik mee bezig ben. Dat doe ik de laatste tijd al op Twitter en ik zoek nog naar een vorm om ook op deze website meer van me te laten horen. Kortom: wordt vervolgd!

Nieuwsarchief