NL / EN
Laatst bijgewerkt op 9-11-2022

Verhalen uit Mennistriam

Een schubbeling krijgt de kans om te bewijzen dat hij is wie hij zich diep vanbinnen voelt… als hij tenminste de ijskoude winternacht overleeft.

Een zwaardvechtster die in een draak kan veranderen vreest zichzelf te verliezen aan die duistere kant, helemaal wanneer een magiër haar voor zijn karretje spant.

Een drakendoder, de beste van haar tijd, belandt na de overwinning van haar leven in het diepe gat van ‘wat nu?’.

Delen van de kaart van Mennistriam


Een inwoner van Mennistriam

De schubbeling, de zwaardvechtster en de drakendoder zijn de hoofdpersonen van respectievelijk de novelle Winterwaker, een vierdelige romanserie in de maak, en iets wat waarschijnlijk een kort verhaal zal worden. Ze zijn niet alleen: een kruidenvrouw in een spagaat tussen haar dorpsgenoten en de reizende centauren die haar dierbaar zijn, een schaapherder die een ongewoon kind adopteert, en vele andere personages wachten geduldig op hun beurt. Allemaal leven ze op verschillende momenten in het koninkrijk Mennistriam, een fantasysetting waar ik al vele jaren aan werk.

Mennistriam is een land waar de invloed van de eeuwen geleden uitgeroeide draken nog overal in de verschillende culturen is terug te vinden, waarin centauren, schubbelingen en harpijen naar de rand van de beschaving worden verdrongen, en waarin magie voor de meer gevorderde beoefenaars een onuitputtelijk onderzoeksveld is. Maar zoveel als de uiterlijkheden verschillen van onze wereld, zoveel lijken de personen op de mensen om ons heen, met hun angsten en twijfels, hun hang naar erkenning en hun moeite om in de hokjes te passen die de wereld voor ze heeft klaargezet.


Nog een inwoner van Mennistriam

Het begon jaren geleden met het verhaal van zwaardvechtster Thaoryn, toen nog in een nauwelijks aangeklede middeleeuwse fantasysetting. Vanuit de behoeften van het verhaal evolueerde Mennistriam geleidelijk tot de wereld die nu in mijn hoofd zit, en die nog lang niet is uitgegroeid. Toen er nieuwe personages met iets minder epische verhalen uit de setting opdoken, besloot ik die te gebruiken om zowel mijn schrijfvaardigheid te oefenen als de wereld in behapbare stukken verder uit te werken.

Wie een indruk wil krijgen van het soort verhalen dat zich in Mennistriam afspeelt, kan Winterwaker lezen in de bundel Werelden ontwaken, waarin ik en zes andere schrijvers onze werelden voor het eerst aan een groter publiek voorstellen. Nu in de voorverkoop!

Gerelateerd nieuws:

8-11-2023 - Interview op Out Of This World
25-11-2022 - ‘Werelden ontwaken’ verkrijgbaar
9-11-2022 - Voorverkoop Werelden ontwaken
13-8-2022 - Nieuws over Mennistriam
28-4-2020 - Mennistriam op Facebook
3-6-2019 - Verhalen uit Mennistriam