NL / EN
Laatst bijgewerkt op 15-12-2015

Exodus

2009

Exodus is een verhalende game, in 2009 gemaakt voor een schoolproject van mijn opleiding Design for Virtual Theatre and Games aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het draait om een toekomstige oorlog tussen mensen en aliens, geïnspireerd op het toen actuele Israël-Palestina conflict. Als commandant in een militaire organisatie moet je de juiste beslissingen nemen in een poging de oorlog tot een goed einde te brengen.

De gameplay is erop gericht om de speler zoveel mogelijk in de schoenen van de hoofdpersoon te plaatsen. Als speler kijk je naar niet meer of minder dan het computersysteem van waaruit de hoofdpersoon commando's uitdeelt. De gameplay bestaat voornamelijk uit dialogen met personages zoals de leider van de menselijke strijdmacht en de ambassadeur van de aliens, waarbij je door keuzes te maken het verloop van het verhaal beïnvloedt. Het spel is volledig in het Engels.

In dit project was ik vooral programmeur. Ik ontwikkelde een systeem waardoor de tekstschrijver niet in de code hoefde te duiken maar zijn dialogen in simpele tekstbestandjes kon aanleveren, die direct in het spel konden worden ingelezen. Daarnaast heb ik de foto’s gemaakt en een deel nabewerkt.

Klik hier om het spel te downloaden (gecomprimeerd als .rar; 88,4 MB)

Gerelateerd nieuws:

5-7-2015 - Grote website-update