NL / EN

Two stories added (Dutch)

4-4-2015 15:37

Unfortunately, this page is not (yet) available in English. If it looks like something you’d want to read, feel free to contact me for a translation!

Er zijn zojuist twee eilanden bij gekomen: twee korte verhalen, 'De redding' en 'De zin van wasknijpers', geschreven in respectievelijk 2013 en 2014. Ze zijn te vinden door vanaf het midden van de kaart naar boven te gaan.

Ik heb meer verhalen liggen die ik vroeg of laat op de site wil zetten, maar die wil ik nog uitzoeken en eventueel een beetje verbeteren. Tussen het werk aan Thaoryn door vind ik ook af en toe tijd om een nieuw kort verhaal te schrijven. Dat eilandengroepje zal dus zeker uitgebreid gaan worden!

Bij verhalen van deze lengte (maximaal 1000 woorden) vind ik het een leuke uitdaging om er iets interessants van te maken. Er is geen ruimte voor meer dan één scène, en de meeste van die ruimte is al nodig om de situatie duidelijk te maken, want ik hou er niet van om de boel meteen in de eerste regels uit te leggen. Dat zie ik echter niet als een hindernis: het mooie van stukje bij beetje informatie geven is dat juist daar de spanning van het verhaal in kan liggen. Langzaamaan kom je er achter wat er aan de hand is en wat de personages proberen te bereiken - en bij voorkeur word je daarbij eerst nog even op het verkeerde been gezet.

Wat ik ook nog even kwijt wil (voor degenen die niet al na de eerste alinea naar de verhalen zelf zijn gegaan) is dat 'De zin van wasknijpers' volgens mij een mooi voorbeeldje in het klein is van wat ik het interessantste vind in verhalen: het gaat in feite niet om de actie en vreemde gebeurtenissen, maar om hoe de personages met die gebeurtenissen omgaan. Dat is ook mijn uitgangspunt bij Thaoryn, en bij een ander boekidee dat al een tijdje door mijn hoofd spookt...

News Archive