NL / EN

Blog en RSS feed

16-12-2020 22:00

Ik denk veel en graag na over de techniek rondom verhalen schrijven. De afgelopen jaren is dat alleen maar meer geworden, naarmate ik me verdiepte in verhaalstructuur, karakterontwikkeling en outline-methodes. Het leek een logische stap om wat van die ideeën op te schrijven, bijvoorbeeld in blogvorm. Toch duurde het een hele tijd voor ik eruit was welke insteek ik wilde gebruiken: een mix tussen toepasbaar schrijfadvies (maar niet te betweterig) en persoonlijke ervaring (maar niet te kwetsbaar). Maar ik ben eruit, en mijn blog is nu een feit!

Nieuwe blogposts zullen verschijnen op de voorpagina tussen de nieuwsberichten, maar worden ook op een eigen pagina verzameld. Vooralsnog blijven de blogposts alleen in het Nederlands beschikbaar, om het voor mezelf makkelijker te maken om regelmatig iets nieuws te publiceren. Als er interesse blijkt te zijn, zal ik ze later alsnog in het Engels vertalen. De eerste post, ‘Zoveel schrijvers, zoveel schrijfadviezen’, is alvast te lezen, een tweede is in de maak.

Nu zou het natuurlijk handig zijn als je op de hoogte kunt blijven van nieuwe blogposts. Daarvoor kun je mijn Facebook of Twitter in de gaten houden, maar voor liefhebbers van RSS feeds heb ik ook die mogelijkheid aan de site toegevoegd. Er zijn op dit moment feeds voor alle nieuwsberichten en voor alleen blogposts. Je feed reader zou ze vanzelf moeten kunnen vinden.

Nieuwsarchief