NL / EN

Onzichtbare update

6-11-2020 17:59

Dit nieuwsbericht lijkt niet zoveel te verschillen van alle andere, maar het is de eerste pagina die ik volledig vanuit de site zelf heb kunnen toevoegen. Een kleine mijlpaal in het gebruiksvriendelijker (voor mezelf) maken van mijn website!

In eerste instantie had de site helemaal geen eigen ‘back end’: alle aanpassingen moest ik direct in de database doorvoeren. Dat werkte, maar was soms wel onnodig ingewikkeld. Een jaar of twee geleden begon ik daarom stukje bij beetje de code te schrijven die het mezelf makkelijker zou maken. Allereerst het verplaatsen van de ‘eilandjes’ op de voorpagina, want dat was voorheen het meest omslachtige klusje van allemaal. Vervolgens was de hoofdtekst van de pagina’s aan de beurt: toch wel handig om even snel een typfoutje te kunnen aanpassen. Iets recenter pakte ik die klus weer op en zorgde dat ik ook informatie zoals titel en datum kon aanpassen, en nieuwe pagina’s aanmaken. Gisteren ging ik eindelijk aan de slag met de tags. Je ziet ze als bezoeker niet, maar ik gebruik tags onder andere om nieuwsberichten op de voorpagina en op relevante projectpagina’s te laten verschijnen, dus best een belangrijke functie!


Zeg nou zelf, dat ziet er toch een stuk vriendelijker uit?

Er is nog veel wat vooralsnog wel direct in de database bewerkt moet worden, zoals fotogalerijen, maar het is fijn dat dat nu voor simpele pagina’s zoals nieuwsberichten niet meer nodig is. Dat maakt mijn plannen om hier vroeg of laat een keer een blog te beginnen, ook aantrekkelijker…

Nieuwsarchief