NL / EN

Herald komt naar consoles

1-6-2020 20:29

Het werk aan Herald gaat gestaag door. Over de publicatiedatum nog geen nieuws; wel maakte Wispfire onlangs bekend dat de hele game – de in 2017 gepubliceerd Book I & II plus de tweede helft van het verhaal, Book III & IV – op Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One zal gaan verschijnen! Natuurlijk zal de tweede helft ook gewoon op PC te spelen zijn.

Hoewel ik zelf alleen mijn PC heb voor games, vind ik het geweldig nieuws. Ik merk vaak dat ik zeker bij rustigere games eigenlijk geen zin heb om rechtop achter mijn bureau te zitten. Bij consoles is het veel makkelijker om onderuit op de bank te hangen en dat lijkt me de perfecte manier om rustig het interactieve verhaal van Herald te beleven.

Het officiële nieuwsbericht van Wispfire is hier te vinden.

Het is voor mij een tijdje rustig geweest rondom Herald, maar de laatste maanden stapelt het werk zich op. Inmiddels zijn alle dialoogteksten af en nagekeken en ben ik de scripts voor de stemacteurs aan het afronden. Die wil je namelijk het liefst een beetje een overzichtelijk document geven, in plaats van de bestanden vol vertakkingen en verwijzingen waarin ik met schrijver Roy van der Schilden aan de dialogen werk. Hij heeft een mooie, gelaagde, spectaculaire afsluiting van het verhaal geschreven en ik kan niet wachten om te horen hoe de stemacteurs het tot leven gaan brengen!

Nieuwsarchief