NL / EN

Voorpagina-update

21-7-2019 15:48

Een ongebruikelijke vormgeving betekent dat je extra in de gaten moet houden of bezoekers hun weg wel kunnen vinden. Twee recente toevoegingen moeten het gemakkelijker maken om te navigeren op de voorpagina: jaartallen en categorieën.

Het idee achter mijn website is en blijft dat ik hier alle mooie dingen kwijt kan waar ik ooit aan heb meegewerkt. Tegelijk is het wel prettig als bezoekers in één oogopslag kunnen zien of ze met een recent of een oud project te maken hebben, want interesses en vaardigheden kunnen door de jaren heen nogal veranderen. De oplossing was opvallend simpel (en verrassend veel werk): bij de meeste ‘eilandjes’ staat nu een jaartal. Ik heb gekozen voor het jaartal van voltooiing of de periode waarin een langer lopend project actief was. Dat betekent dat onvoltooide projecten, zoals Verhalen uit Mennistriam, nog zonder jaartal blijven.

Mijn verschillende projecten stonden altijd al min of meer gesorteerd op type, maar voor een bezoeker was het raden wat die categorie├źn waren. Daarom heb ik een middagje zitten kalligraferen om labels te maken in de stijl van geografische namen op een oude kaart – het moet natuurlijk wel in stijl blijven! Op dit moment zijn de categorie├źn ‘Proza’, ‘Games’, ‘LARP’, ‘Interactief theater’ en ‘Online’. Ze geven aan wat je van de eilanden eromheen kunt verwachten, maar bieden ook nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Hoog op mijn verlanglijstje staat bijvoorbeeld een manier om direct naar een categorie te navigeren.

Je hoort het al: er is altijd meer te doen. Overigens zijn suggesties voor het verbeteren van de website altijd welkom!

Nieuwsarchief