NL / EN

Terugblik: Het Leesbeest

1-3-2018 14:45

Dat je ook te veel leuke dingen tegelijk kan willen doen, merkte ik een paar maanden geleden. Het resultaat was dat mijn winter volledig in het teken stond van herstellen van een fikse burnout. Inmiddels ben ik gelukkig weer in staat om een paar uur per dag te werken, en die uren steek ik voornamelijk in Thaoryn. Daarover ongetwijfeld later meer!

Vandaag wil ik echter even de aandacht vestigen op een project dat me bezighield van vijftien tot negen jaar geleden. Het Leesbeest was een website voor mensen die net als ik van schrijven hielden. Jarenlang ging vrijwel al mijn vrije tijd zitten in het verbeteren en beheren van de website en steeds weer nieuwe activiteiten voor de leden verzinnen. Vanzelfsprekend dus dat het een plekje op mijn portfolio verdient.

Over schrijven gesproken: er staat al een hele tijd een ultrakort verhaaltje op de site zonder dat ik het ooit in een nieuwsbericht heb genoemd. Bij deze! Van de regen… is te kort om er een introductie voor te schrijven zonder te veel weg te geven, dus lees het verhaal zelf maar. Voor de gelegenheid heb ik het ook in het Engels vertaald, wat dit het eerste verhaal op de site maakt dat in twee talen beschikbaar is. Of het ook de laatste is? De tijd zal het leren…

Nieuwsarchief