NL / EN

Een kleine update

19-6-2017 17:15

De laatste tijd denk ik weleens na over de manier waarop mijn website is ingericht: de losse eilandjes met duidelijk afgebakende projecten waar, als ze niet van mij zijn, ik op zijn minst een belangrijke creatieve bijdrage aan heb geleverd. Tot nu toe heeft het goed gewerkt als etalage om mijn werk te laten zien, maar soms loop ik toch tegen de beperkingen aan. Want wat te doen met werk dat ik graag ergens zou willen tentoonstellen, maar dat ondanks mijn bijdrage niet ‘van mij’ is, zoals de boeken (jawel, binnenkort meervoud) van Peter Varg waarvan ik de redactie heb gedaan? En projecten waar niet echt een concreet eindresultaat aan hangt, zoals mijn aankomende stage?

Ik heb al wat ideeën, maar veel verder dan nadenken komt het vooralsnog niet. Ten slotte blijft het dóén van al die dingen toch op de eerste plaats staan. Daarom houd ik het voor nu maar bij een update van wat ik in de afgelopen maand heb gedaan en wat eraan zit te komen.

Redactie

In mijn vorige nieuwsbericht noemde ik al De Jaguarkrijger van Peter Varg, waarvoor ik de laatste foutjes in het manuscript heb opgespoord en verdere puntjes op de i heb helpen zetten. Peters nieuwe schrijfproject, waarover meer als de publicatie dichterbij komt, heb ik intensiever mogen begeleiden vanaf de eerste versie. Leuk om een schrijver te kunnen helpen met een kritische blik en wat tips om zijn verhalen zo bij te schaven dat hij ze zelf uiteindelijk nog beter vindt geworden!

Over schrijftips gesproken: vanaf volgende week ga ik stage lopen bij de redactie van de grote schrijfwebsite Schrijven Online! Niet in het kader van een opleiding (bij de Schrijversacademie zit geen stage inbegrepen) maar in mijn eigen traject om meer thuis te raken in de wereld van redacties en uitgevers.

Verhalen

Natuurlijk blijf ik ook zelf lekker schrijven. Ik heb verder gewerkt aan het herschrijven van Thaoryn, en heb nu ruim 25.000 woorden van de nieuwe versie, meer dan een kwart van wat ik in totaal had geschreven. Nu dringt zich de vraag op: verder herschrijven, of verderop de draad weer oppakken en toch eens zien hoe ik bij het eind van het boek kom?

Daarnaast heb ik voor een wedstrijd binnen een fantasyschrijversgroep op Facebook een kort verhaal geschreven, dat exact in het midden van de ranglijst (van 7 verhalen) eindigde. Belangrijker dan de stemmen was echter de feedback van andere deelnemers en groepsleden, en naar aanleiding daarvan wil ik het verhaal nog wat gaan verbeteren. Wie ongeduldig is en het nu alvast wil lezen, kan daarvoor hier terecht.

Escape room

Is het dan alleen schrijven en redactie wat de klok slaat? Nee: gisteren nog ben ik host geweest bij Bijlmerbajes Ontgrendeld, de escape room in de voormalige Amsterdamse gevangenis, en het lijkt erop dat ik nog wel vaker terug zal gaan om spelers op te vangen, spelregels uit te leggen, camera’s en deuren te bedienen, en mee te kijken naar de ontsnappingspogingen. Mijn ervaring met LARPs als Xenophobia komt goed van pas, hoewel er bij een escape room ook weer hele andere dingen komen kijken.

Website

Hoewel er voor grote toevoegingen nog even geen tijd is, kom ik soms iets kleins tegen op mijn website wat ik wél in een momentje tussendoor kan verbeteren. Omdat ik het ergens kwijt wil, hier het lijstje van de laatste tijd:

Nieuwsarchief