NL / EN

Keveravonturen en meer

10-5-2017 13:16

De afgelopen tijd ben ik zo druk geweest met allerlei nieuwe projecten dat het er volledig bij ingeschoten is om er iets over op mijn website te zetten. Het gaat me niet lukken om dat allemaal in één nieuwsbericht in te halen, dus wil ik er voor nu eentje uitlichten.

Eind februari werd ik benaderd door Catnip Games: of ik iemand wist die zou kunnen helpen met de tekst voor een nieuwe mobiele game. Het zou een verhaaltje moeten worden in prentenboekstijl, gericht op jonge kinderen, als het even kon op rijm en in de stijl van de Nijntje-boekjes. Ik hoefde er niet lang over na te denken: ik vind het ontzettend leuk om specifieke stijlen te imiteren, en zelfs bij mijn sinterklaasgedichten let ik altijd op een kloppend metrum.

Zo boog ik me dus in maart over de avonturen van Leyla, een vriendelijk maar ook wat eenzaam lieveheersbeestje. Behalve als verhaaltje zou de tekst ook tussen de levels door dienen als introductie van nieuwe spelelementen: de verschillende insecten die Leyla op haar reis tegenkomt. Dat bleek al snel een hele uitdaging, want hoe prop je een interessante indruk van een personage in 8+6+8+6 lettergrepen?


Een van de illustraties bij het verhaal.

Het is me echter gelukt: in 20 strofen hebben niet alleen alle personages een kleine karakterschets gekregen, maar volg je ook Leyla’s zoektocht naar vriendschap – voor haarzelf en voor anderen. Hier is een klein fragmentje, dat ook alvast een hint geeft over wat de bedoeling van het spel is:

More beetles come to her for help
And Leyla helps them, too
The yellow play with yellow bugs
The blue ones play with blue

Het spel is nog volop in ontwikkeling bij Catnip Games, maar als het (bijna) klaar is, gaat het zeker een plaatsje op mijn website krijgen.

Om toch nog even een idee te geven van al die andere projecten: ik heb de laatste tijd…

Verder ziet het ernaar uit dat ik me ook de komende tijd niet hoef te vervelen: ik zit middenin een nieuwe redactieklus en heb daarnaast nog meerdere lijntjes uitstaan waar interessant werk uit kan gaan komen. Het is soms een uitdaging om alles zo te plannen dat ik er niet helemaal gek van word, maar al met al ben ik blij met alle nieuwe ontwikkelingen!

Nieuwsarchief