NL / EN

Nieuwe oude verhalen

2-2-2016 18:54

Op de pagina ‘Over mij’ valt te lezen dat ik al mijn leven lang verhalen schrijf. Ik heb stapels oude verhalen; sommigen durf ik niet meer te openen, laat staan aan iemand te laten lezen, maar op anderen ben ik nog steeds wel trots. Twee van die verhalen zijn nu ook op deze website te lezen.

De langere van de twee, Tocht naar Hellemondshaven, gaat over een reis aan boord van een eigenaardig schip met een vrome verstekeling en een liefhebber van multiversumkunde. Ik heb het in de winter van 2007/2008 geschreven voor een verhalenwedstrijd van een schrijfforum, en er zelfs een prijs mee gewonnen. Terugkijkend na al die tijd ben ik nog steeds blij met het verhaal, al heb ik het einde iets verduidelijkt en hier en daar een zin mooier gemaakt.

Het andere verhaal, Eendagskapper, is een paar maanden ouder en een stukje korter. Het is een niet al te serieus verhaal over een ongewone kappersafspraak, van twee kanten bekeken.

Misschien dat ik de komende tijd nog meer oude verhalen opgraaf om een plekje op de site te geven. Het lijkt me leuk om zo een permanente bibliotheek van mijn meer geslaagde schrijfsels te hebben. En nieuwe korte verhalen? Er spookt er een door mijn hoofd, maar voorlopig neemt Thaoryn nog alle schrijftijd in beslag, omdat ik over een half jaar de eerste versie van het eerste boek af wil hebben. Bovendien wil ik dat korte verhaal, als ik het eenmaal geschreven heb, voor de een of andere wedstrijd insturen en dan mag het over het algemeen niet ook online staan.

Het zal dus nog even bij oude verhalen blijven. Op zich is dat positief: ik ben te serieus met schrijven bezig om alles zomaar te kunnen laten zien! En wie toch een recenter verhaal wil lezen, kan natuurlijk altijd In Memory kopen!

Nieuwsarchief