NL / EN
Laatst bijgewerkt op 1-3-2018

Thaoryn

Draken zijn uitgestorven, dat weet iedereen. Toch heeft heel Rukasvoorde gezien hoe de zwervende zwaardvechtster Thaoryn een zwarte draak versloeg. Het maakt bijna haar vreemde uiterlijk en onvrouwelijke beroep goed – tot er gaten vallen in haar verhaal en ze geen andere keus heeft dan te vluchten.

Hoezeer ze het verpest heeft, blijkt echter pas als een tovenaar haar grootste geheim misbruikt om haar voor zijn karretje te spannen. In haar pogingen om van hem af te komen, raakt ze steeds verder verstrikt in een conflict waarin ze het zich niet kan veroorloven om ook maar iemand te vertrouwen.

***

‘Thaoryn’ is de werktitel van een fantasyverhaal waarvoor het eerste idee meer dan tien jaar geleden ontstond. Aan de oppervlakte gaat het over draken en magie, maar uiteindelijk is het een verhaal over een vrouw die grip probeert te krijgen op haar verleden, heden en toekomst, in een wereld waarin geen plaats voor haar lijkt te zijn.

Lange tijd stond het verhaal op een laag pitje als hobbyproject, maar de laatste jaren ben ik er serieuzer mee bezig. Het zal waarschijnlijk twee boeken beslaan als het af is.

Klik hier om het begin van het eerste hoofdstuk te lezen.

De draak uit de illustratie komt van www.madetobeunique.com.

Gerelateerd nieuws:

17-12-2018 - Lees Thaoryn in het Engels
29-3-2017 - Pagina Thaoryn vernieuwd
4-8-2016 - Thaoryn: schrijfupdate