NL / EN
Laatst bijgewerkt op 2-7-2015

Riven

2010

In de herfst van 2010 belandde een groep urban explorers, mensen die graag oude, vervallen (en vaak niet openbaar toegankelijke) gebouwen fotograferen, onvrijwillig in een gevaarlijk avontuur dat hun wereld op zijn kop zette. En niet alleen hun wereld: langzamerhand ontdekten ze een complot van een bloeddorstige Zonnecult en mysterieuze ‘Maanzielen’, dat de hele wereld dreigde te veranderen als het niet werd tegengehouden. Maar hoe konden zij zich weren tegen iets dat invloed had in overheid, bedrijfsleven en politie, en nergens voor terugdeinsde?

Riven was een drie maanden durende, experimentele LARP (Live Action Role Play) van Stichting Lore-ley. De deelnemers kropen in de huid van fictieve personages in een wereld die erg op de onze leek, maar waarin bovennatuurlijke en gevaarlijke zaken mogelijk bleken te zijn. Ze kwamen in aanraking met geesten, psychopaten en wrede wetenschappers en ontrafelden zo een complot waar ze zelf ook een rol in bleken te spelen.

Dit alles gebeurde voor een deel op internet, waar de spelers hun rol speelden via forum en e-mail. Wekelijks waren er echter gebeurtenissen in de echte wereld, waarbij deelnemers op zoek naar aanwijzingen diverse locaties bezochten, van bos tot watertoren tot theaterzaaltje. Op internet werden de ervaringen gedeeld via onder andere het forum en livestreams.

Als organisatie zijn we tijdens maanden voorbereiding en de drie maanden van het spel zelf in de weer geweest met verhaal schrijven, attributen maken, locaties regelen, figuranten instrueren, websites bouwen, spelers monitoren, en inspelen op alles wat er in het spel gebeurde. Hoewel de basis van het verhaal vast lag, is veel ook ontstaan in reactie op de acties van spelers. Bijvoorbeeld: toen spelers besloten om iemand te bevrijden uit de gesloten afdeling van een gesticht, regelden wij de locatie en figuranten om die inbraak uit te spelen.

Zo ontstond een onvergetelijk avontuur voor zowel spelers als organisatie. De afbeeldingen op deze pagina geven een kleine indruk.

Gerelateerd nieuws:

5-7-2015 - Grote website-update